Who I Am?

Temat: Niebezpieczny Dukan??
i białe, hemoglobina, wskaźniki czerwonokrwinkowe, płytki krwi -Biochemia: ASpAt, ALAt, glukoza, kreatynina, mocznik, żelazo wszystko mi wyszło w normie jedynie ALAt nieznacznie podniesiony, lecz lekarka powiedziała że jest to mało istotne...
Źródło: forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?t=227



Temat: Negatywne opinie
... na diecie. To co mi zaleciła: -mocz -morfologia: hematokryt, krwinki czerwone i białe, hemoglobina, wskaźniki czerwonokrwinkowe, płytki krwi -Biochemia: ASpAt, ALAt, glukoza, kreatynina, mocznik, żelazo polecam-zbadajcie się a będziecie przynajmniej wiedzieć...
Źródło: forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?t=3


Temat: Wyniki badan - bardzo prosze o interpretacje (pilne)
" /> ">Panie doktorze! Bardzo serdecznie prosze o pomoc w interpretacji wynikow badan morfologii i moczu. Jestem w 15 tygodniu ciazy, wizyte mam wyznaczona na jutrzejszy wieczor, ale wczoraj odebralam wyniki i od tego momentu drze z niepokoju. Najpierw krew : przy kazdym parametrze mam podane normy, wiec wiem o co chodzi (mniej wiecej i tym nie bede Pana meczyc, ale na ... SG 1.020 BLO negativ pH 7.5 PRO* TRACE URO 0.2 E.U./dL NIT negativ LEU negativ Osad: Nabłonki: d. liczne w preparacie Krwinki białe: 1-3 wpr. krwinki czerwone: św. pojed. w prep....
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=18877


Temat: badania - interpretacja
" />11 tydz. ciąży i 5 dzień badanie moczu : odczyn kwaśny c. właściwy 1016 białko m. ślad cukier nieobecny nabłonki pł. pojed. krwinki białe 5 - 8 wpw skład. mineralne bakterie - b. liczne morfologia : RBC 3.47 10e6/uL 4.00 - 6.00 HCT 29.8 % 35.0 - 60.0 MCHC 23.2 mmol/L 19.2 - 22.9 MPV 6.3 fl 7.6 - 10.8 cukier we krwi : 77 mg% 70 - 115 mg% Proszę Pana DR. o udzielenie mi odpowiedzi , czy ślad białka , ilosć białych krwinek i bardzo liczne bakterie w moczu oraz wyszczególnione , zaniżone i zawyżone , normy badania krwi są niepokojące ? Co by Pan DR mi doradził ? DZIĘKUJĘ .
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=26011


Temat: Wyniki krwi
Morfologia krwi - wszystkie wyniki w normie oprocz: WBC krwinki biale 11,6 Limfocyty 5,5 MID(kom sredniej wielkosci) 1,5 MID % 12,0 wiem ze te wsyztskie wartosci mam zawyzone... chcialem sie dowiedziec...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: ŻELAZO, LDH, CRP, FAG.
OD TRZECH LAT MAM PROBLEMY Z MORFOLOGIA A MIANOWICIE KRWINKI BIAŁE 12,3 TYS KRWINKI CZERWONE 5,1 MLN MCV 81,1 PŁYTKI KRWI 527 TYS DOPIERO TERAZ TRAFIŁAM DO HEMATOLOGA MAM ZA SOBA...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5881


Temat: NAWRACAJĄCE ANGINY
badania.Robiliśmy krew-morfologia,biochemia,krwinki białe i czerwone,żelazo ,ASO,CRP,OB,monokleoza,PRZECIWCIAłA IgE,MVC,płytki krwi,GOT,GPT,jakieś badanie na potwierdzenie jego odporności,wymaz z gardła i to parę razy i wszystko wyszło dobrze.Zrobiliśmy badanie kału na lambie i glistę ludzką.Lambi brak...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=9164


Temat: Wyniki Alat AST ,bilirubina, HBs Ag
Witam jakies dwa tygodnie temu bylem robic badanie krwi tak dla pewnosci . Poniewaz długo nie robiłem a jakies 15 lat temu zatrułem sie bardzo i mam od tamtej pory lekko ... 42 Bilirubina całkowita 2,18 mg/dl norma 0,1 - 1,1 !!!!!! Morfologia K białe 6,9 norma 4 - 10 czerwone 5,4 norma 4,2 - 5,6 hemog 16, 9 norma 14 - 18 ... 36,4 norma 31 - 37 krwinki płytkowe 217 norma 140 - 350 odsetek duzych płytek krwi (P-LCR) 30,9% Mocz barwa - jas.zół przejrzystosc klarowny cieżar 1,030 PH 5,0 białko neg glukoza...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8556


Temat: CO SIE DZIEJE ???
Od trzech lat nie zostałam zdiagnozowana a mianowicie mam złe wyniki morfologii nawet gdy dobrze sie czuje krwinki białe- 12,3tys, krwinki czerwone-5,41 mln, mcv-81,1fl, płytki krwi 527 tys kilka razy było...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5751


Temat: Wyniki badan
Prosze o zinterpretowanie moich wyników ponieważ nie wiem jak je odczytać? BIOCHEMIA glukoza 111 żelazo 95 IMMUNOCHEMIA TSH 3 gen. 1,46 OB 10 morfologia krwi pełnej WBC 6,21 RBC 4,56 HGB 12,9 HCT 40,3 MCV 88,4 MCH 28,3 MCHC 32,0 RDW-SD 39,7 RDW-CV 12,7 PLT 251 PDW 16,1 MPV 12,5 P-LCR 43,9 krwinki białe NEUT 3,23 NEUT% 52,0 LYMPH 2,18 LYMPH% 35,1...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5401


Temat: Wyniki badań na profil tarczycy
... i TPO!!! W morfologii licza się PLT--płytki krwi RBC[czerwone krwinki] WBC[białe krwinki]jeśli limfocyty i OB będa podniesione niech lekarz na to tez uwagę zwróci.USG tarczycy i przeciwciała niezbędne dla pełnej diagnostyki...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3623


Temat: wynki badań i brak apetytu
S: 61% P: 3% L; 25% M: 4% E: 7% B; 0% węzły chłonne niewyczuwalne (normalne) morfologia jest zrobiona jw a to większość tajemniczych skrótów • Hb stęzenie hemoglobiny [g/dl] .................12,4 -19,1 • Hct- wskaźnik hematokrytowy [%] .............37,0 -55,0 • RBC-liczba krwinek czerwonych [x10do 6 potegi/ul] ..............5,2 -8,06 • WBC liczba krwinek białych [x10do 3potegi/ul .....5,4 -15,3 • MCV średnia objetość krwinki ... liczba płytek krwi [x10 do 3 potegi/ul] 160 -525 • Zasadochłonne [%] .................0 - 1 • Kwasochłonne [%]...................0 - 9 • Pałeczkowate [%]....................0 - 1 • Segmentowane [%]..............51 -84 • LImfocyty...
Źródło: szwajcary.com/viewtopic.php?t=3058


Temat: moje pierwsze wyniki
Zrobiłam pierwsze w tej ciąży wyniki! Niestety nie mam podanych norm ;( więc nie wiem czy wyszło dobrze? Czy źle? A poza tym czy przy morfologii są też różne normy w zależności od laboratorium? a u gina będę dopiero w przyszłym tygodniu Może ktoś z Was jeśli się zna to mi powie czy jest ok.? bo sie trochę martwie Krew: Hematokryt HCT - 33,6 % Krwinki czerw. RBC - 3,61 10^6/ul Hemoglobina HGB - 11,4 g/dl Krwinki białe WBC - 9,5 10^3/ul MCV – 93,1 fl MCHC – 33,9 g/dl MCH – 31,6...
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=4436


Temat: wyniki krwi kota - jakie sugestie?
Czy Pan doktror moze ocenic te wyniki kota: morfologia : hemakryt: 50,1 [%] krwinki czerwone: 8,95 [10 do potegi 6/ ul] hemoglobina: 14,0 [g/dl] krwinki biale: 3,89 [10 do potegi 3 /ul] wskaźniki czerwonokrwinkowe: MCV : 56,0 fl MCHC: 27,9 g/dl MCH : 15,6 pg RDW-CV : 14,5 % płytyki krwi: PLT 37 [10 do potegi 3 / ul] rozmaz reczny: bariowny...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=1028


Temat: Psiak - wyniki badania krwi
Pies sporo pije, do tego wg mnie schudl. Dlatego zabralam go do weterynarza, zeby zrobic mu badania krwi. Wyniki: morfologia : hemakryt: 56.50 [%] krwinki czerwone: 7.71 [10 do potegi 6/ ul] hemoglobina: 19.3 [g/dl] krwinki biale: 27.36 [10 do potegi 3 /ul] jeszcze sa wskazniki czerwonokrwinkowe i plytki krwi, ale nie wiem czy to wazne do okreslenia stanu psa, na razie nie przepisuje do tego: kreatynina: 0.707 [ w mg/dl chyba ] mocznik: 30.6 AlAT: 62,20 FA: 51.1 Glukoza: 71 Wiem, ze biale krwinki sa podwyzszone. Lekarz dal nam antybiotyk, na 10...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=1027


Temat: mam prosbę....
Hej, KREW NORMA (min-max) Morfologia: WBC-leukocyty 4-10 LYM-limfocyty 20-50 MID-eoz.+bazo.+mono. 2-10 GRAN-neutrofile 30-70 RBC-erytrocyty 4-6 HGB-hemoglobina 11-18 HCT-hematokryt 35-60 MCV 80-99,9 MCH 27-31 MCHC 31-37 RDW 11,5-14,5 PLT-trombocyty 150-450 MPV 7,4-10,4 ... że nabłonki płaskie mogą być, to nic groźnego. Źle jest, gdy są krwinki białe i/lub krwinki czerwone i bakterie, to na pewno jest to oznaką, że coś jest nie tak.Tak było...
Źródło: ajgor.nethit.pl/viewtopic.php?t=140


Temat: Morfologia krwi a AZS
mam pytanie odnosnie wynikow morfologii - od miesiaca mam caly czas robiona morfologie, gdyz wyniki 1 badnia byly dosc niepokojace (moze niena tyle zeby wyslac mnie z miejsca do hemtologa, ale jednak...)....caly czas mam podwyzszone krwinki (czy tam plytki) biale oznaczane jako WBC - norma jest do 10K/ul a ja mam zawsze kolo 12 K/ul, poza tym w 2 badanich wyszla mi...
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=1672


Temat: morfologia krwi
" />podane przez ciebie wyniki sa dobre, no moze moglbys troche wiecej pic, bo hematokryt 50 jest w normie, jednak troche gesta jest twoja krew. Taki wynik moze tez byc spowodowany tym, ze oddawales krew na czczo, moze rano nic nie piles i byles troche "zageszczony". Inne wazne parametry to: RBC- liczba czerwonych krwinek WBC- liczba bialych krwinek (tutaj moze jeszcze byc podzial na frakcje limfocytalne, ale to zalezy od mozliwosci aparatury pomiarowej) OB- czesto robione razem z morfologia Inne rowniez istotne, a moze troche mniej doceniane parametry to: MCV- srednia objetosc krwinki czerwonej MCH- srednia masa hemoglobiny w krwince czerwonej MCHC- srednie stezenie hemoglobiny w krwince czerwonej RDW- procentowy rozklad wielkosci krwinki czerwonej
Źródło: bieganie.eu/forum/viewtopic.php?t=1434


Temat: 3 wrzesnia piąteczek
" />No to moja morfologia na dziś, w sumie to moja zmieszana po części dawcy krwi. Ale już moja : HB(Hemoglobina ) - 10,8; HTK(hematokryt) - 31,8; RBC(krwinki czerwone) 3,6; WBC(krwinki białe) 7,7; PLT(płytki krwi) - 170; MCV(średnia objętość krwinek czerwonych) - 87,4 Normy sa tu http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html Jestem małym wampirem No i już lepiej się człek czuje..
Źródło: forum.niesmiertelni.pl/viewtopic.php?t=7399


Temat: Prośba o interpretację wyników
7 marca 2008: * Liczne leukocyty, krwinki białe: 11.0 109/L H (4-10) * RBC (Erytrocyty, krwinki czerwone): 4.42 1012/L ( 3.8-5.5) * Hemoglobina 14.0 g/dl (12-15) * HCT (hematokryt): 0.442 L/L...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=58736


Temat: Analiza wyników badań
... miałaś robione?Warto by zrobić przeciwciała TG i TPO.W ogólnej morfologii patrz na RBC{czerwone krwinki} limfocyty WBC{białe krwinki} PLT{płytki krwi} Jak masz dzieci warto je tez przebadać zwłaszcza usg ,TSH i przeciwciała...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6555


Temat: Analiza wyników badań
- 38.9 WSKAŹNIKI CZERWONOKRWINKOWE MCV- 87 MCHC - 34.0 MCH 29.7 RDW 11.8 PŁYTKI KRWI PLT 189 PDW 16.3 MPV 8.6 ROZMAZ GRAN 3.2 %GRAN 57.0 LYMPH 2.1 %LYMPH 39.8 MONO ... bilirubina - nieobecna urobilinogen - prawidłowy ciała ketonowe - nieobecne azotyny- nieobecne krew - nieobecna MOCZ-OSAD nabłonki płaskie - nieliczne w preparacie nabłonki okrągłe - nieobecne Śluz - nieobecny leukocyty -...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6555


Temat: nit nie wiedzial ze mam raka
... globulkami- i teraz zanikają. Co poza tym...Jestem osłabiona, mimo że morfologię krwi mam niezłą (tylko białe krwinki na poziomie 2000), szybko się męczę. Mam duszności, skacze mi ciśnienie. No i -...
Źródło: w5a8ww.prosalute.info/forum/viewtopic.php?t=1259


Temat: Enteropathic arthritis???
T/L; L – 11.8 G/L Rozmaz krw. Białych: podz. 70 %; limf. 20 %; monoc. 6.8 %; eoz. 3.3% Płytki: 425 G/L OB w mm: 114/h CRP: 31.34 mg/l Jonogram: Na+: ... surowicy krwi: IgA: 241 mg/dl; IgG: 1419 mg/dl; IgM: 136 mg/dl Kreatynina: 0.58 mg% Poziom Fe w surowicy krwi: 23.5 ug/dl Całkowita pojemność Fe: 194.4 ug/dl Poziom Ferrytyny: 59.51 ng/ml Poziom ... krwinki białe 0-2 wpw Testy tarczycowe: stężenie TSH wynosi: 2.293 milijedn/l; stężenie wolnej T4 wynosi: 16.901 pmoli/l Badanie płynu stawowego ze stawu kolanowego prawego: leukocytoza 21.650 w mm, barwa: żółta, przejrzystość:...
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=918


Temat: Wyniki krwi
PARAMETRÓW Krwinki białe WBC - 8,2 <4 -10 Krwinki czerwone RBC - 4,7 <4,5-5,5 Hemoglobina HGB - 15,3 <14-18 Hematokryt HCT - 47 <40-54 Wskaźniki czerwonokrwinkowe: MCV - 100 <80-97 !!! MCHC - 32,5 <31,8-36 MCH - 32,5 <27-34 RDW - 13 <11,6-14,8 Płytki krwi PLT - 160 <140-424 MPV - 10 <7,5-12 Rozmaz (pomiar automatyczny): wart.b. NEUT - 5,68 <2,5-5 !!!...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki morfologii krwi
Witam. Prosiłbym o interpretację moich wyników krwi. Właśnie jestem w trakcie odwiedzania kolejnych lekarzy. Trochę mnie już to męczy. Jeszcze został mi hematolog (ten najważniejszy), gastrolog (jedna z lekarek podejrzewa u mnie problem z wchłanianiem jakichś substancji odżywczych ze względu na to, że jestem szczupły) i alergolog, ponieważ najprawdopodobniej mam jakąś alergię pokarmową. W dzieciństwie miałem skazę białkową. Oto moje wyniki krwi: HEMATOLOGIA: Morfologia: -Hematokryt 44,9% norma 35,0-49,5 -Krwinki czerwone 5,91 t/l norma 4,0-5,6 H -Hemoglobina 14,4 g/dl norma 12,0-17,2 -Krwinki białe 6,7 G/l norma 4,0-10,0 Wskaźniki czerwonokrwinkowe: -MCV 76,0 fl norma 80-100 L -MCH 24,4 pg norma 27,0-34,5 L -MCHC 32,1 g/dl norma 32-37 -RDW 15,0% norma 12-16 Płytki krwi: -PLT 260 G/l norma 150-350 -MPV 9,7 fl norma 8-12 -PDW 12,1 fl ... norma 1,5-8,0 -NEUT% 47,2% norma 45-70 Rozmaz krwi: -Granulocyty Podzielone 48% norma 50-70 L -Kwasochłonne 2% norma 2-4 -Limfocyty 50% 25-40 H OB 2mm norma 1-13 Dodatkowo miałem robione badanie na: ... później to przyjmowałem leki typu: ascalcin, febrisan a dodatkowo lekarz przepisał mi antybiotyk doustny (na ból gardła) o nazwie Bioparox. Dodatkowo na sam wieczór, dzień przed badaniem krwi, miałem temperaturę. Termometr ... z tym do lekarza. Pierwszy lekarz stwierdził, ze to powierzchowne a morfologia to wynik infekcji, ale na pewno brakuje mi żelaza. Drugi lekarz stwierdził, że to powiększone węzły chłonne i wysłał ... o interpretację moich wyników krwi, oczywiście do hematologa i tak się zgłoszę tutaj u siebie (tzn. mam już umówioną wizytę, ale chciałbym znać opinię hematloga już teraz).
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=7633


Temat: Analiza wyników badań
oraz FT4, ponieważ u mnie w domu wszystkie kobiety mają problem z tarczycą. Oto co wyszło: Morfologia Krwinki białe 11,73 (4,50-11,00) Krwinki czerwone 4,92 (3,5-5) Hemoglobina 14,0 (11,2-15,2) Hematokryt 42,6 (32,0-46,0 (%)) MCV 86,6 (80-100) MCH 28,5 (26-35) MCHC 32,9 (31,8-36,9) Płytki krwi 186 (150-450) RDW-CV 12,7 (11,5-14,5 (%)) MPV 12,2 (8-11) % neutrocytów 44,5 (45,0-70,0) %limfocytów 45 (20-45) % monocytów 6,8...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6555


Temat: Nadwrażliwość typu IBS
13,7 Plytki krwi PLT 255 PDW - 11,8 MPV - 23,8 ROZMAZ(pomiar automatyczny) Wart. b. NEUT - 3,0 % NEU T - 55.9 Wart. b. LYMPH 1,7 % LYMPH -32,3 wart.b. ... w normie cialka ketonowe nieobecne azotyny nieobecne leukocyty nieobecne erytrocyty nieobecne Kal krew utajniona -nieobecna jaja pasozytow nieobecne Badanie drugie, skierowal gastrolog, podejrzenie tarczycy WBC 5,50 RBC 4,83 HCB 14,00 HCT...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2243


Temat: Paciorkowiec b-hemolityczny gr.C
Peter przebadałam się w tym tygodniu wzdłuż i wszerz i oto wyniki 1 Morfologia krwi Krwinki białe (WBC) 6 (4-10) liczba limfocytów 1.9 (0.6-4,1) liczba granulocytów 3.6 (2-7,8) liczba kom. pośrednich 0,5 (0-1,8) % limfocytów 32,1% (10-58,5) %granulocytów 60,3% (37-92) % kom pośrednich 7.6 (0,1-24) Krwinki czerwone (RGB) 4,71 (4,2-5,4) Hemoglobina (HGB) 14 (12-16) hematokryt (HCT) 42,2% (37-50) MCV 89,6 (80-97) MCH 29,7 (26-32) MCHC 33.2 (31-36) RDW 13,5% (11,5-14,5) Płytki krwi (PLT) 197 (140-400) MPV 10,4 (0-99,8) 2. Rozmaz krwi obwodowej Gr. pałeczkowate 1% (1-5) Gr. podzielone 62% (40-70) Gr. kwasochłonne 1% ... jest znacznie mniej (gdzieś o 70%), czy można przypuścić że ta wydzielina to efekt alergii?? Bardzo bym Cie prosiła żebyś zerknął również na wyniki z krwi- niby jest wszystko w normie...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2699


Temat: Chivaskowe potyczki zdrowotne
MORFOLOGIA Chivas'a 22.06.2010 11.06.2010 01.06.2010 28.05.2010 27.05.2010 19.05.2010 13.05.2010 10.05.2010 06.05.2010 15.04.2010 31.03.2010 WBC ( krwinki białe=leukocyty) ( 5,00-17,00) 29,70 33,40 38,10 43,80 42,00 35,20 33,00 22,20 14,10 10,20 8,90 LYM (1,00-4,80) 1,60 MID GRA (3,00-12,0) 41,80 LYM% (12,0-30,0) 3,70 MI% GRA% (62,-87,0) 95,30 WBCt RBC (krwinki czerwone) (5,50-8,50) 4,30 4,46 4,56 4,34 4,36 5,30 5,86 6,10 6,95 6,45 5,97 HGB (hemoglobina) (7,45-18,0) 6,27 6,40 6,83 11,00 6,71 8,14 8,32 8,70 10,25 9,38 9,44 HCT (hematokryt) (0,37-0,55) 0,320 0,330 0,350 0,302 0,330 0,390 0,420 0,440 0,490 0,460 0,430 MCV (wskaźnik czerwonokrwinkowy-objetość krwinki)(60-77) 75,60 75,00 76,00 70,00 76,00 74,00 71,00 71,00 71,00 71,30 72,00 MCH (wskaźnik czerwonokrwinkowy-średnia masa krwinki) (22,0-27,0) 25,30 MCHC (wskaźnik czerwonokrwinkowy -średnie stężenie hemoglobiny w krwince) (19,8-22,3) 19,30 19,00 19,60 36,30 20,40 20,70 19,90 20,00 20,70 20,37 21,90 RDWc (11,9-16,0) 13,60 RBCt PLT (krwinki płytkowe) (200-580) 590 328 284 180 274 261 189 224 257 284 38 PCT (%) MPV (5,8-9,2) 10,50 OB (opad krwinek) 60min PDWc KRWINKI BIAŁE pałeczkowce (0-3) 8% 1% 1% 2% 6% segmenty (60-77) 68% 94% 94% 95% 96% 84% 79% 78% 62% 56% kwasochłonne (0-10) 2% 2% 10% Eozynofile (EOS) monocyty (3-10) 4,00 3,00 limfocyty (12-30) 22% 6% 4% 4% 3% 14% 21% 12% 32% 41% krwinki czerwone(anizocytoza,oligochromia, polichromazja; erytroblasty) nieznaczna Oligochromia nieznaczna Anizocytoza Oligochromia bez zmian nieznaczna Anizocytoza bz bz bz bz bz bz biochemia AspAT (aminotransferaza aspiraginianowa) (1-37) 60,00 44,00 37,00 30,00 126,00 AIAT(Aminosferaza ... 12,0 jest borelioza Borelioza anitibodies I gM (ELISA) 10,6 to zestawienie wyników badań krwi od 31/03/2010 do wczoraj , niestety poznikały linie tabelki excelowskie
Źródło: szwajcary.com/viewtopic.php?t=5743